Πως θα συνδεθω

Γιατί να συνδεθώ;

Γιατί  είναι δωρεάν, γιατί προσφέρει ευρυζωνικές συνδέσεις σε ταχύτητες αντίστοιχες (ή και μεγαλύτερες) των dsl, γιατί είναι ένας όμορφος τρόπος να μάθετε περισσότερα για τις δικτυακές τεχνολογίες ασύρματες η μη, και είναι μια ωραία κοινότητα με άτομα που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία.

Πως θα συνδεθώ;

Μπορείτε να ξεκινήσετε διαβάζοντας τον οδηγό για νέους χρήστες που υπάρχει στο wikipedia του δικτύου, να κάνετε ερωτήσεις στο forum ή και να μας μιλήσετε στο κανάλι συζητήσεων IRC. Επίσης στο WiND θα βρείτε ένα χάρτη του δικτύου με όλους τους κόμβους που υπάρχουν. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε το στίγμα του σημείου από 'που συνδέεστε και να δείτε την οπτική επαφή που έχετε με άλλους κόμβους!

Τι χρειάζομαι;

Για να συνδεθείτε στο PWMN θα πρέπει να υπάρχει ένας κόμβος σχετικά κοντά σας και να έχετε μια συσκευή ασύρματης δικτύωσης. Εφόσον έχετε οπτική επαφή με τον κόμβο και ανάλογα με την απόσταση μπορείτε να συνδεθείτε απλά με ένα laptop ή αν είστε λίγο μακρυά μια εξωτερική συσκευή που θα τοποθετήσετε στην ταρατσα με μια καλή κεραία. Μόλις συνδεθείτε θα σας εμφανιστεί μια σελίδα με διάφορες πληροφορίες. Συνδεθείτε ασύρματα στο IRC για να σας βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείτε.

Είναι νόμιμο;

Ναι! Βάση του νόμου περί ελεύθερης πληροφόρησης αλλά και με το πρόσφατο ΦΕΚ 739/20-6-2006 εξαιρούνται αδειοδότησης οι κεραίες ασυρμάτων δικτύων. Όλοι οι κόμβοι του δικτύου μας εκπέμπουν μέσα στα επιτρεπόμενα όρια που έχει ορίσει η ΕΕΤΤ. Περισσότερες πληροφορίες για τις νομικές ευθύνες που διέπουν τις τηλεπικοινωνίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Εκτύπωση   Email

Related Articles

Ασυρματες Κοινοτητες

Αποποίηση Ευθυνών

Τί είναι το PWMN!