Τί είναι το PWMN!

pwmn

Το PWMN είναι μια κοινότητα από άτομα που συνθέτουν ένα δίκτυο από ασύρματους κόμβους συνδεδεμένους μεταξύ τους. Με άλλα λόγια είναι μια μικρογραφία του Internet όπου ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τις ίδιες υπηρεσίες σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Υλοποιείται με τεχνολογία ΙΕΕΕ 802.11a/b/n, με δυναμικά πρωτόκολλα δρομολόγησης και εξοπλισμό από διάφορους κατασκευαστές δίνοντας όμως έμφαση στις ιδιοκατασκευές.

Για την υλοποίηση των υπηρεσιών, χρησιμοποιεί ένα πλήθος από λειτουργικά συστήματα, με προτίμηση στο ελεύθερο λογισμικό το οποίο βοηθά να επιτευχθεί η επιθυμητή σταθερότητα και ευελιξία.

Είναι ένα από τα πρώτα ασύρματα δίκτυα στην Ελλάδα και απαριθμεί περισσότερα απο 100 μέλη. Πλέον έχει εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή όχι μόνο της Πάτρας αλλά ολόκληρης Αχαίας. Άτομα από τη Ναύπακτο, την Ακράτα, την Αμαλιάδα και το Αγρίνιο μπορούν να επικοινωνούν ασύρματα με το δίκτυο του PWMN. Πρόσφατα έγινε ένα μεγάλο βήμα στην εξάπλωσή του και συνδέθηκε ασύρματα με το δίκτυο της Μεσσηνίας και της Κεφαλλονιάς!

Αν ενδιαφέρεστε να συνδεθείτε στο δίκτυο διαβάστε τους οδηγούς που έχουν φτιάξει τα μέλη. Η συμμετοχή σε όλα τα επίπεδά του είναι ανοιχτή και ελεύθερη.

Το δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά. Μην ξεχνάτε ότι δεν προσφέρουμε τίποτα άλλο εκτός από την δυνατότητα στον κόσμο να προσφέρει ο ίδιος.


Εκτύπωση   Email

Related Articles

Ασυρματες Κοινοτητες

Αποποίηση Ευθυνών

Πως θα συνδεθω